Openbaar vervoer of fietsen in Barcelona

In Barcelona is de metro het meest ideale vervoersmiddel, om veel te zien in korte tijd. Het netwerk is modern, wijdvertakt, voordelig en efficiënt. Bijna alle bezienswaardigheden zijn met de metro te bereiken. De Barcelona Card en Hola BCN! Travelcard geven je ongelimiteerd toegang tot het openbaar vervoer. Alternatief: huur een fiets.

Meest gebruikte kaart door locals: de tienrittenkaart (T-10). Kosten: 9,95 euro. Per rit ben je minder dan een euro kwijt en je mag 75 minuten gebruik maken van het openbaar vervoer. Ander voordeel: de kaart mag door meerdere mensen worden gebruikt. Actuele tarieven van dag- en maandkaarten: http://www.tmb.cat/es/sistema-tarifari-integrat/-/ticket/

Met de Barcelona Card kun je in het centrum van Barcelona ongelimiteerd reizen. Er zijn kaarten voor 3,4 en 5 dagen beschikbaar. Volwassen betalen voor een driedagenkaart 45 euro. Dat is 15 euro per dag. Kinderen betalen voor drie dagen 21 euro. Je kan dan de hele dag gratis met metro, tram en bussen reizen. Ook met de trein van en naar vliegveld Barcelona El Prat Airport. Met de Barcelona Card krijg je bovendien korting op tal van musea en andere attracties. Handig als je veel wil zien tijdens een stedentrip. De kaart kun je op de website bestellen: http://www.barcelonacard.org/. Let wel op: alleen als je veel musea en andere bezienswaardigheden bezoekt, levert de kaart voordelen op.

Andere optie: de Hola BCN! Travelcard, in het leven geroepen voor toeristen. Met de kaart kun je meerdere dagen onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Een tweedagenkaart kost 14 euro, voor 5 dagen ben je 32 euro kwijt. De kaart is puur en alleen voor het gebruik van het openbaar vervoer. Je krijg bijvoorbeeld geen korting bij musea. Bij een bestelling online krijg je tien procent korting. Je kunt de kaart thuis laten afleveren. Dat kost een paar euro extra. Kinderen onder de 4 jaar mogen voor niets mee. Meer info:  http://www.tmb.cat/en/barcelona-travel-card.

Fiets huren

Bijzondere manier Barcelona te verkennen: met de fiets. Hoewel fietsen in de Catalaanse hoofdstad niet zo vanzelfsprekend en gebruikelijk is als in bijvoorbeeld Amsterdam, neemt de hoeveelheid fietsen in het straatbeeld toe. Voordeel in vergelijking met de metro: je ziet meer van de stad als je van A naar B reist. Nadeel is dat je er langer over doet. Maar wat is tijd als je in het zonnetje rijdt? Jongeren tot 16 jaar zijn verplicht een helm te dragen. Bij fietsverhuurder El Ciclo in de oude binnenstad betaal je 4 euro voor 2 uur fietsen, 10 euro per dag. Adres: Carrer Nou de Sant Francesc, 17. Boeken kan via de site.

Plaats een reactie